У Нацбанку спрогнозували шкоду від коронавірусу для економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку спрогнозували шкоду від коронавірусу для економіки України

Казна та Політика
2173
Негативні економічні наслідки в зв’язку з виявленням і можливим подальшим поширенням коронавірусу в Україні виявляться не відразу.
Про це заявив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб в інтерв’ю виданню Сегодня.
Так, Сологуб повідомив, що першими від спалаху коронавірусу постраждають економіки Китаю і країн, які вбудовані в виробничий ланцюжок цієї країни. Україна до таких держав не належить.
“У нас, звісно, близько третини експорту руди йде в Китай, тобто ми теж залежимо від китайської промисловості. Але майже 50% нашого експорту – це харчова продукція в різних її компонентах. А цей сегмент страждає все ж менше”, – повідомив чиновник НБУ.
Сологуб додав, що зараз вплив спалаху коронавірусу на українську економіку не є негативним, адже падіння цін на енергоресурси, які Україна імпортує, перевищило падіння цін на метали, які Україна експортує.
“Тобто поки значних негативних тенденцій через коронавірус ми не бачимо”, – підсумував заступник голови Нацбанку.

Довідка Finance.ua:

  • У макроекономічному огляді Національного банку України за лютий 2020 року наголошується, що в зв’язку з поширенням коронавірусу Covid-19 впав інтерес іноземних інвесторів до українських облігацій внутрішньої державної позики.
  • Україна стала 74-ю країною крім Китаю, де зафіксовано випадок зараження коронавірусом. Зокрема, раніше випадки коронавірусу були зафіксовані в країнах, що межують з Україною – Білорусі, РФ і Румунії.
  • Станом на 4 березня 2020 року у світі зареєстровано 93 160 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 198 – летальні. Одужало вже 50 690 осіб.
  • Відповіді на основні запитання про COVID-19 – захворювання, викликане новим коронавірусом можна побачити за посиланням.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас