Іпотека може зупинити відтік кадрів з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Іпотека може зупинити відтік кадрів з України

Нерухомість
3977
Запуск іпотечного кредитування – один із механізмів вирішення питання трудової міграції населення як внутрішньої, так і зовнішньої. Саме це підтвердили Лев Парцхаладзе, президент Конфедерації будівельників України (КБУ) та Ольга Соловей, засновниця Українського клубу нерухомості (URE Club).
«Для вирішення цього питання маємо впровадити наступні кроки – по-перше, створити новий реєстр професій та кваліфікацій європейського зразка та популяризувати технічні професії. По-друге, подолати розрив між ринком освіти та ринком праці. Для цього необхідно – запустити будівельні навчальні програми за участі будівельного бізнесу та умови обов’язкового працевлаштування на підприємства, що долучилися до їх організації», – зазначив він.
Лев Парцхаладзе наголосив на необхідності досліджувати ринок праці, внутрішньої та зовнішньої міграції, попиту та якості працівників будівельної галузі. А також податково стимулювати компанії, які впроваджують корпоративно-соціальну відповідальність в реальному секторі.
«Сьогодні закордоном працює вже більше трьох мільйонів наших громадян. Так склалося тому, що багато країн світу стимулюють міграцію, через спрощення процедури працевлаштування та можливості придбання житла під доступні іпотечні кредити для наших громадян. 11% трудових мігрантів з України до виїзду закордон працювали у будівництві», – поінформував президент КБУ.
За словами Ольги Соловей, поки іпотека тримається, у переважній більшості випадків, на партнерських програмах банків із забудовниками.
«Для того, щоб вона стала масовою та доступною, потрібна державна підтримка, а саме –створення чітких та прозорих правил для усіх учасників процесу – громадян, які бажають скористатися іпотекою, забудовників, банків» – додала засновниця URE Club.
На думку банківської спільноти зрушити іпотечне кредитування допоможе: зниження відсоткової ставки, простота і зрозумілість продукту, стабільність забудовника.
Нагадаємо, 4 березня 2020 року відбудеться форум: Іпотека – інструмент стрімкого розвитку економіки, на якому у відкритому діалозі представники органів державної влади, банків, забудовників, профільних організацій, страхових компаній спільно сформують дорожню карту для запуску іпотечного кредитування.
Організатори іпотечного форуму – Український клуб нерухомості (URE Club), PRO.Property та Конфедерація будівельників України.
Захід пройде за підтримки ЛУН.ua, Київміськбуд, KAN Development, Кредобанк, та за сприяння: АСС, СУП, ТПП України та ФРУ, Red Community, AСНУ, m2 Poland.
Місце проведення: КВЦ Парковий, Паркова дорога, 16 А, м. Київ
Акредитація для ЗМІ за адресою: pr1.kbu@gmail.com
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас