Айтішникам полегшать податкове навантаження, але заборонять зовнішньоекономічну діяльність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Айтішникам полегшать податкове навантаження, але заборонять зовнішньоекономічну діяльність

Казна та Політика
38279
Айтішникам зроблять істотні податкові поблажки.
Про це в коментарі UBR.ua повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков форумі Level Up Ukraine, що відбувся в Києві.
За його словами, в рамках дискусії влада прийшла до консенсусу з представниками IT-індустрії, що найбільш оптимальною для всіх буде робота останніх на 5-й групі ФОП, при цьому податкове навантаження зроблять менше, ніж пропонувалася раніше.
“Можу сказати, що наразі ми дійшли згоди практично з усією IT-індустрією, що комфортний режим, в якому б їм хотілося працювати, – п’ята група, яка була запропонована ще влітку, але на відміну від того проекту, який включав два ЄСВ, військовий збір і підвищення по 1% на рік, ми вирішили, що пропозиція, яка нас влаштує, – один ЄСВ, таке ж підвищення, але для цієї групи буде заборонена зовнішньоекономічна діяльність”, – розповів Борняков.
За його словами, такий підхід вигідний тим, що дозволить уникнути обхідних схем, при цьому в українську економіку буде заходити новий бізнес, прибуток якого не буде виводитися за кордон.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Держстату, в 2019 році українські компанії експортували за кордон ІТ-послуг на загальну суму 2,43 мільярда доларів.
  • Кабінет Міністрів дозволив в’їхати в Україну або залишитися для постійного проживання 5 тис. іноземних фахівців для працевлаштування в українських IT-компаніях на 2020 рік.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас