Кого треба допускати на ринок землі: думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кого треба допускати на ринок землі: думка експерта

Аграрний ринок
786
Україні потрібна детінізація земельних відносин. Однак це має бути поетапне відкриття ринку землі, бачення довгострокової стратегії розвитку сектору, розповіла агроексперт Ольга Трофімцева, яка виконувала обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України з лютого по серпень 2019 року.
“На першому етапі буде неправильно допускати на ринок фінансові структури або міжнародні інвестиційні фонди, які будуть зацікавлені в купівлі землі як активу для спекуляцій. Однак можна дозволити купувати землю іноземцям, які вже працюють в Україні”, – говорить Трофімцева.
За її словами, спочатку краще ринок відкрити для фізичних осіб – українських громадян, з обмеженням за площею. Через рік-два коло учасників можна розширювати.
“Кажуть, що відкриття ринку дасть істотне зростання економіки. Є думки, що великої активності угод з купівлі-продажу не буде. За результатами опитування, тільки до 10 відсотків власників паїв хочуть продати їх. Більшість планує далі здавати в оренду. Якщо подивитися реалістично, то в перші роки після відкриття ринку землі драматичних змін і істотного зростання економіки не побачимо”, – вважає Трофімцева.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас