Депозит для немовлят на 50 тис. грн - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депозит для немовлят на 50 тис. грн - законопроект

Особисті фінанси
47267
У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, яким пропонують відкривати депозит на ім’я кожного новонародженого українця.
Про це йдеться в проекті закону від 24.01.2020 р. N 2801 “Про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо запровадження державної допомоги дитині на майбутнє”.
Сума депозиту – 50 тис. грн.
Мета ініціативи – надання матеріальної, психологічної підтримки молодим сім’ям (в довгостроковій перспективі – також молодим громадянам, які вступають в доросле життя), формування впевненості у громадянах, що держава дбає про них та прагне надати підтримку на всіх етапах життя, а також підтримка та стимулювання народжуваності в Україні.
Що пропонують:
  • Відкривати на ім’я новонароджених українців депозитні рахунки у тому банку, який оберуть батьки чи офіційні опікуни дитини.
  • На ці рахунки держава переказуватиме по 50 тис. грн.
  • Кошти можна використати достроково – до 18 років, у разі, якщо дитина тяжко захворіла, а грошей на лікування у батьків немає; якщо дитина втратила житло внаслідок стихійного лиха чи інших обставин, а також на отримання вищої освіти (якщо сума вкладу покриває не менше половини вартості всього навчання).
  • Пропонують дозволити вкладати накопичені на депозиті кошти в інвестиційні та страхові фонди.

Довідка Finance.ua

  • Як стверджують українські ЗМІ, ставки за депозитами істотно знизяться. Зменшення річних за депозитами прогнозують і в Нацбанку. Річ у тім, що при інфляції нижче 5% українські банки будуть видавати дешевші кредити, а значить, давати менші відсотки за депозитами.
  • За очікуванням заступника голови НБУ Олега Чурія, до кінця року ставки за депозитами в іноземній валюті будуть нижчі – в районі 1%, а ставки по нацвалюті – в районі 10%.

Заробити більше на своєму депозиті 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас