У 2019 українці в Польщі витратили рекордну суму грошей - статистика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2019 українці в Польщі витратили рекордну суму грошей - статистика

Особисті фінанси
3131
У 2019 українці в Польщі витратили рекордну суму грошей – сума витрачених коштів за рік зросла в два рази, тоді як перекази в Україну майже не зросли.
Про це повідомляє аналітичний департамент Міжнародної компанії з аутстафінгу “Gremi personal” з посиланням на офіційні дані Центрального статистичного управління Польщі (Główny Urząd Statystyczny – GUS).
Зазначається, що за 2019 рік загальна сума витрачених українцями коштів у Польщі досягає 2,14 млрд доларів, тоді як в 2018 році вона склала 1,05 млрд доларів.
“Якщо орієнтуватися на офіційні дані Національного банку України, то українці переказали з Польщі в Україну в 2019 році – 3,8 млрд дол, а в 2018 році – 3,6 млрд дол. Тобто ми бачимо стрімке зростання в 2 рази витрат українців саме на території Польщі, тоді як перекази в Україну майже не зросли.
Це негативна тенденція для економіки України. Вона страждає не лише від браку робочої сили, а й від того, що українці все більше віддають перевагу польським товарам, а не збільшують переказ грошей в Україну, де б вони витрачалися на придбання товарів українських виробників”, – заявив експерт з міжнародного працевлаштування і власник компанії з аутстафінгу “Gremi personal” Євген Кириченко.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас