Мінекономіки оновить макропрогноз на цей рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки оновить макропрогноз на цей рік

Казна та Політика
273
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України на 1 березня підготує і надасть Міністерству фінансів оновлений макроекономічний прогноз на 2020 рік.
Як повідомили в Мінекономіки, перегляд прогнозу поточного року є стандартною процедурою в рамках підготовки прогнозу на новий трирічний період – 2021-2023 роки.
“Обов’язковим є уточнення бази прогнозу, тобто очікувань на поточний 2020 рік. 1 березня Мінекономіки надасть Мінфіну орієнтовні основні прогнозні макропоказники на 2021-2023 роки в рамках підготовки чергової Бюджетної декларації. Вони будуть базуватися на актуальній інформації про поточну соціально-економічну ситуацію”, – йдеться в повідомленні.
У Мінекономіки зауважили, що прогнозні макропоказники будуть опубліковані після схвалення урядом.

Довідка Finance.ua:

  • Державний бюджет України за січень 2020 року отримав 50,7 мільярда гривень доходів, що на 7% нижче від показника за аналогічний період минулого року і на 21,5% нижче від планового показника.
  • За інформацією Міністерства фінансів, причиною недовиконання по доходах стали суттєві зміни макроекономічних показників у порівнянні з прогнозом уряду.
  • Зокрема, валютний курс склав близько 24 грн за долар замість очікуваних 27 грн, а тепла погода і зниження цін не газ позначилися на обсягах енергетичного імпорту і збору відповідних податків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас