Нафтогаз уточнив міжнародному трибуналу оцінку збитків від анексії Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз уточнив міжнародному трибуналу оцінку збитків від анексії Криму

Фондовий ринок
765
Нафтогаз завершив подання до Гаазького міжнародного трибуналу заяви з уточненою сумою збитків, які компанії завдала Росія, анексувавши Крим та конфіскувавши всі активи Нафтогазу.
Як ідеться& у повідомленні пресслужби Нафтогазу, сума збитків, яку у Нафтогазі вимагають компенсувати, становить близько 8 мільярдів доларів – це вартість експропрійованих активів Нафтогазу, зокрема газових вишок на шельфі Чорного моря, а також відсотки, які нарахувалися на цю суму з 2014 року.
«Попри появу в арбітражі в січні 2017 року, Російська Федерація надалі ухилялася від участі в арбітражному провадженні протягом майже трьох років. У грудні 2019 року Росія подала зустрічну заяву щодо розміру компенсації збитків, але не заявила жодного альтернативного розрахунку збитків», – зазначають у Нафтогазу.
За даними компанії, під час слухань справи проти Нафтогазу у трибуналі, Росія не заперечує, що винна у конфіскації активів Нафтогазу, однак стверджує, що не винна Нафтогазу жодної компенсації.
У березні 2019 року Нафтогаз повідомив, що Гаазький арбітраж може до 1,5 років підраховувати суму збитків та суму компенсації, яку Росія має виплатити за анексію Криму Нафтогазу в межах виграної компанією справи.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас