Mastercard зможе створити бізнес у сфері клірингу операцій з банківськими картками в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mastercard зможе створити бізнес у сфері клірингу операцій з банківськими картками в Китаї

Фондовий ринок
242
Mastercard Inc. отримала дозвіл на створення в Китаї клірингової компанії для обробки операцій по банківських картках, що дає їй доступ до платіжного ринку КНР, обсяг якого оцінюється в $27 трлн.
Mastercard і її китайський партнер – NetsUnion Clearing Corp. – мають завершити підготовку до відкриття бізнесу протягом року, йдеться в заяві Народного банку Китаю (НБК, Центробанк країни).
Mastercard назвала “надихаючим” рішення китайської влади, зазначивши, що КНР є для компанії одним з найбільш важливих ринків.
Mastercard і Visa тривалий час скаржилися на те, що позбавлені доступу до китайського ринку, де в останні роки спостерігається бум мобільних платежів. Ринок мобільних платежів у Китаї в 2018 році став найбільшим в світі, його обсяг перевищив 190 трлн юанів ($27 трлн).
За даними на кінець вересня 2019 року в країні в обігу перебували близько 8,2 млрд банківських карток, причому 90% з них – це дебетові картки.
Рішення НБК показує, що Пекін виконує свою обіцянку прискорити відкриття доступу закордонним компаніям до своїх фінансових ринків, пише Bloomberg. В рамках першої фази торгової угоди з США, підписаної в січні поточного року, влада КНР пообіцяла розглянути заявки постачальників електронних платіжних послуг, включаючи Mastercard, Visa і American Express (AmEx), протягом 90 днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас