Дві платіжки за газ об'єднають на одному аркуші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві платіжки за газ об'єднають на одному аркуші

Енергетика
1232
Споживачі для зручності будуть отримувати дві платіжки за газ на одному аркуші паперу, на якому тарифи за блакитне паливо як товар і його за його транспортування будуть рахуватися окремо, заявив голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк на брифінгу.
«Коли ми говоримо, щоб знову зробити одну платіжку, ми говоримо просто про зручність споживача. Ми зараз спілкуємося і з компаніями, які транспортують, і з постачальниками, і прийшли до того, щоб для зручності споживачів вони отримували ці дві платіжки на одному аркуші паперу. Фактично це означатиме одну платіжку», – сказав він.
За словами Тарасюка, повернутися до старої форми квитанції за газ українці все одно не зможуть, оскільки постачальник і транспортер газу – це різні компанії, які надають окремі послуги.
«Платіжка не може бути одна. Це дві різні компанії. У нас уже зараз працює газовий ринок, так, він не досконалий, але він буде поліпшуватися з кожним місяцем. Ми повинні зрозуміти, що транспортування здійснює монополія. Ми ж не можемо прокладати кілька мереж, але їх потрібно обслуговувати. А постачальників вже зараз багато і з’являється багато нових», – пояснив глава регулятора.
Нагадаємо, українці з січня 2020 року розпочали отримувати окрему платіжку з нарахуваннями за доставку газу газорозподільчими компаніями.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас