Окрему платіжку за доставку газу обіцяють прибрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Окрему платіжку за доставку газу обіцяють прибрати

Особисті фінанси
6354
Уряд і Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в енергетиці та комунальних послугах, працюють над створенням єдиної платіжки за газ.
Про це повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.
“Регулятор у нас незалежний, він повинен забезпечити баланс інтересів споживачів і галузі, але зараз опрацьовується, щоб не було окремих платіжок за транспортування і за споживання газу. Щоб це була окрема величина, яку треба сплатити, але не дві платіжки, щоб не дратувати українців”, – сказав він.
Що буде вказано в новій платіжці – будуть “правильно” відображені вартість транспортування і споживання газу, уточнив Оржель.
Абонплата за транспортування. Міністр підкреслив, що тариф на транспортування газу – це так звана абонплата: “Щоб український споживач в будь-який час доби міг відкрити і отримати газ, який знаходиться під тиском, це коштує грошей. Є витрати, які є умовно постійними, їх весь час потрібно вкладати, навіть якщо ти не споживаєш”.

Як заощадити на комуналці

Раніше Finance.ua писав, що Зеленського просять скасувати другу платіжку за газ. Відповідна петиція під номером №22 / 083148-ЕП зареєстрована на сайті глави держави. У петиції сказано, що українці власним коштом проводили газ в будинки і вже заплатили десятки тисяч гривень за ці підключення.

Довідка Finance.ua:

  • “Нафтогаз” порадив звернутися за субсидією. Сім’ї, які витрачають на комуналку більше, ніж 15-20% свого сімейного доходу, мають право на державну субсидію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас