Курс долара в Україні позначився на цінах - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара в Україні позначився на цінах - НБУ

Казна та Політика
1129
В Україні вперше за всі роки незалежності зафіксували дефляцію в грудні. При цьому уповільнення інфляції виявилося більш істотним, ніж припускав Національний банк України (НБУ) та інші експертні організації. Про це повідомила прес-служба НБУ.
“Ключовим фактором істотного уповільнення зростання споживчих цін було зміцнення обмінного курсу гривні. Воно відбувалося, враховуючи високий інтерес інвесторів до гривневих фінансових інструментів, враховуючи їх привабливу прибутковість на тлі тривалого періоду макроекономічної стабільності, а також загальне зростання продуктивності української економіки”, – пояснили в Нацбанку.
Також, на думку фахівців Нацбанку, зниження інфляційного тиску підтримувалося загальним зниженням світових цін на енергоносії, які Україна імпортує, і ослабленням тиску з боку пропозиції продуктів харчування.
“Водночас поступово поліпшувалися інфляційні очікування населення, фінансових аналітиків, бізнесу і банків. Разом ці фактори переважили вплив більш швидкого, ніж очікувалося, зростання споживчого попиту і заробітних плат”, – додали в НБУ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас