Сінгапурський регулятор отримав 21 заявку на ліцензії цифрових банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сінгапурський регулятор отримав 21 заявку на ліцензії цифрових банків

Фінтех і Картки
179
Грошово-кредитне управління Сінгапуру (Monetary Authority of Singapore, MAS) отримало 21 заявку на ліцензії цифрових банків.
У червні 2019 року MAS оголосило про те, що планує видати до п’яти ліцензій цифрових банків. Результати відбору будуть оголошені в червні 2020 року. Переможці зможуть почати роботу в середині 2021 року.
Заявку на отримання ліцензії могли подати як фінансові, так і нефінансові організації. Серед претендентів: сінгапурська компанія Razer, що займається розробкою і виробництвом обладнання для комп’ютерних ігор, сервіс на замовлення таксі Grab і Ant Financial, дочірня компанія китайського інтернет-гіганта Alibaba.
MAS буде оцінювати претендентів за рівнем впровадження технологій, стійкості бізнес-моделі, а також за вкладом у розвиток Сінгапуру як фінансового центру.
Віртуальний банкінг активно розвивається в Азії в зв’язку з тим, що регулятори прагнуть поліпшити якість цифрових послуг і наздогнати в цій сфері західні країни. За останній рік Гонконг, Малайзія і Тайвань ввели ліцензії на надання цифрових банківських послуг.
Влада Сінгапуру ввела два типи ліцензій: повну цифрову банківську ліцензію та ліцензію для роботи тільки з корпоративними клієнтами. Цього року MAS планує видати дві ліцензії першого типу і три – другого.
Для отримання повної цифрової банківської ліцензії компанія повинна працювати в Сінгапурі, мати там штаб-квартиру і контролюватися громадянами країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас