Індексацію зарплати хочуть скасувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індексацію зарплати хочуть скасувати

Казна та Політика
20114
У зареєстрованому Верховною Радою законопроєкті “Про працю” № 2708 пропонують скасувати індексацію заробітних плат українців.
Про це свідчать дані порівняльної таблиці до проєкту Закону.
Кабмін, який є ініціатором документу, вказує на вилучення з об’єктів індексації в Законі “Про індексацію грошових доходів населення” заробітної плати (грошового забезпечення).
Зазначається, що захист від інфляційного знецінення заробітної плати будуть здійснювати через підвищення мінімальної заробітної плати та шляхом підвищення заробітної плати за результатами переговорів сторін трудових відносин.
Змінено і пункт “Джерела коштів на проведення індексації грошових доходів населення”. Індексація виплат, що здійснюються відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, інших видів соціальної допомоги проводиться відповідно коштом фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, а також коштом Державного бюджету України.

Довідка Finance.ua:

  • На сайті Верховної Ради опубліковано проєкт “Закону про працю” №2708, яким вносятся зміни до деяких кодексів та законів України.
  • Індексації підлягає заробітна плата в межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Частина заробітної плати, яка перевищує розмір прожиткового мінімуму, індексації не підлягає.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас