Оцінку об’єкта нерухомості можна буде отримати безкоштовно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінку об’єкта нерухомості можна буде отримати безкоштовно

Нерухомість
7547
В Україні буде діяти спрощена модель оцінки нерухомості: відтепер суб’єкт самостійно і безоплатно отримує оцінку нерухомості.
Про це повідомляє Офіс великих платників податків ДПС.
Що зміниться:
  • буде скасовано необхідність сплати коштів за формування довідок і звітів про оцінку об’єктів нерухомості на користь приватних е-майданчиків;
  • запроваджується нова, спрощена модель оцінки нерухомості: будь-яка особа може отримати довідку про автоматичну оцінку об’єкта нерухомого майна та на її підставі укласти угоду;
  • у разі незгоди з вартістю об’єкта нерухомого майна, визначеною модулем автоматично, особа має право звернутися до суб’єкта оціночної діяльності (оцінювача) й зробити оцінку в загальному порядку з реєстрацією звіту в Єдиній базі даних звітів про оцінку.
Усі дані про об’єкт нерухомості та його вартість автоматично оприлюднюватимуться в режимі відкритого, прямого неавторизованого доступу з можливістю завантаження (крім відомостей, що становлять персональні дані замовника звіту та/або власника майна).
Вартість: доступ, внесення, перевірка інформації з Єдиної електронної бази, а також формування е-довідок про очікувану вартість об’єкта нерухомості будуть здійснюватися безоплатно.
Закон набрав чинності 27 грудня 2019 року, крім п. 2 – 5 розд. I, які набирають чинності з першого числа місяця, що настає за днем оприлюднення Фондом держмайна рішення про введення в промислову експлуатацію програмного забезпечення Єдиної бази даних звітів про оцінку, але не пізніше 1 липня 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше при купівлі або продажу нерухомості кожна фізична особа приносила до нотаріуса довідку оцінки вартості нерухомості з Єдиної бази. Авторизовані Фондом держмайна електронні майданчики за свої “послуги” стягували з оцінювачів (реєстрація звіту) та нотаріусів (перевірка реєстрації) по 680-1800 грн.
  • 26 грудня Володимир Зеленський підписав закон “Про оренду державного та комунального майна” № 157-IX, яким спрощується оренда держмайна.
До речі, на Finance.ua працює сервіс персонального підбору кредитів. Безкоштовно проводимо розрахунок і підбір кредитних пропозицій.

Порівняйте і замовте кредит

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас