Як діятиме електронний чек — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як діятиме електронний чек

Казна та Політика
2524
Продавець товарів/послуг зобов’язаний надавати покупцеві розрахунковий документ (чек) на повну суму. Він може бути виданий як в паперовій, так і в електронній формі.
Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Київській області.
Така вимога встановлена законом №128-ІХ, що вступив у дію у вересні цього року.
Чек може у тому числі, але не виключно, бути відображеним на дисплеї реєстратора розрахункових операцій (РРО) або пристрою, на який встановлений РРО, у вигляді QR-коду.
Покупець може його зчитати та ідентифікувати із розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься (наприклад, своїх покупок чи отриманих послуг).
Споживач також може отримати електронний розрахунковий документ на свій абонентський номер або адресу електронної пошти.

Довідка Finance.ua:

  • 20 вересня Верховна Рада ухвалила законопроекти 1053-1 і 1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, що передбачає застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
  • З 1 жовтня 2020 року покупці, сплативши за товар чи послугу більше 850 грн, зможуть оскаржувати видані їм з порушеннями чеки.
  • Щоб перевірити справжність отриманого офлайн чеку, покупець може подати запит до контролюючого органу через е-кабінет.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас