Молдова запроваджує податок на Netflix, Facebook і Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова запроваджує податок на Netflix, Facebook і Google

Фондовий ринок
1761
Уряд Молдови ухвалив бюджет на 2020 рік, в якому враховується податок для провідних постачальників IT-послуг.
Про це повідомляє Broadband News.
Податок сосуватиметься як місцевих компаній, так і міжнародних техногігантів на кшталт Netflix, Facebook і Google.
Податок складе 20% від прибутку цих компаній у країні і за розрахунками повинен принести в бюджет Молдови щонайменше 5 млрд євро в 2020 році.
В уряді країни впевнені, що цей крок допоможе збалансувати бюджет, прогнозований дефіцит якого в 2020 році становить 370 млн євро. Новий податок вже розкритикувала опозиція країни. В опозиції впевнені, що це завдасть удару по місцевих компаніях і призведе до «колапсу економіки».
Міжнародні провайдери Netflix, Facebook і Google тепер повинні будуть зареєструватися в Молдові і платити новий податок.
Нагадаємо, що в Україні також розглядають можливість ввести податок для платформ з продажу відеоконтенту. Відповідний законопроект розробляють у Комітеті Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики. Крім платформ для дистрибуції відеоконтенту на кшталт Netflix і Youtube, в комітеті розглядають можливість реєстрації онлайн-медіа та соціальних мереж (Google, YouTube, Facebook) з метою їх подальшого оподаткування. Відповідні зміни в Податковий кодекс вже розробляє податковий комітет Верховної Ради.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас