Милованов розповів, чого держава не може зробити з підприємствами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов розповів, чого держава не може зробити з підприємствами

Казна та Політика
425
В Україні держава може лише змінити своїх представників в управлінні підприємствами, а всі питання щодо управління і розвитку вирішують наглядові ради.
Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.
“У нас реформа корпоративного врядування, тому в нас немає процесу бездумного. Ми тільки маємо право, як держава, замінити державних представників (в управлінні держпідприємством. – Ред.). Це все, що ми можемо зробити. Все інше роблять наглядові ради. І наглядові ради несуть відповідальність за те, як працює підприємство”, – пояснив міністр.
Він зазначив, що на особливо важливих підприємствах аналізується, наскільки якісною є робота наглядових рад і керівництва.
“На кількох важливих підприємствах немає наглядових рад. Вони там формуються і будуть вирішувати майбутнє компанії, включно зі стратегією розвитку”, – додав Милованов.
За його словами, в Україні інколи стається, що керівник державного підприємства звинувачує державу, тобто свого роботодавця, у рейдерстві, або може подати у суд, щоб заборонити приватизацію підприємства – і при цьому далі ходити на роботу та отримувати зарплату.
“Це йде боротьба – і ми її виграємо”, – наголосив урядовець.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас