День фінансів, 2 грудня: зарплати вчителям по-новому, підвищення мінімальної та максимальної пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 грудня: зарплати вчителям по-новому, підвищення мінімальної та максимальної пенсії

887
Понеділок, 2 грудня: які нововведення чекають на українців у грудні:
Гроші “ходять” за школярем. Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, коментуючи рішення уряду про спрямування коштів на ліквідацію заборгованості із зарплат вчителів, висунув пропозицію оплачувати працю вчителів по-новому. Це означає, що кількість учнів у школах буде враховуватися при розрахунку зарплати вчителів.
Тарифи на опалення в грудні. Президент України Володимир Зеленський заявив, що ціни на опалення для населення повинні бути знижені вже в грудні. На це прем’єр-міністр Гончарук відповів, що для зниження тарифів на тепло необхідно ухвалити відповідний закон, тільки після цього тариф може знизитися на 80-130 гривень.
Зростання мінімальної і максимальної пенсії. Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсій з 1 грудня 2019 року у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для українських громадян похилого віку. Тепер розмір мінімальної пенсії для осіб, які втратили працездатність, підвищено до 1638 грн, а максимальна пенсія зросла на 740 грн і становитиме 16 380 грн.
Максимальна допомога з безробіття для киян. З 1 грудня в Києві підвищився максимальний розмір допомоги з безробіття, він зріс до 8408 гривень. У Центрі зайнятості також зазначили, що розмір мінімальної допомоги з безробіття залишиться без змін.
Громадські заклади вище 3-го поверху. З 1 грудня дозволяється проєктувати вбудовані громадські заклади вище 3-го поверху в новобудовах, за умови їх обов’язкового виділення в окремий протипожежний відсік. Про це пише президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе. Що може розташовуватися на 3+ поверхах і на що поширюються норми – читайте тут.
Результати “Чорної п’ятниці” від ПриватБанку. Як повідомляють в ПриватБанку, обсяг оплачених картками покупок “чорної п’ятниці” в 2019 році став рекордним за останні роки. Він перевищив середньодобовий показник в 10 разів і результати минулого року на 37%.
Кредитна картка – ідеальний інструмент для розрахунків в онлайн і оффлайн магазинах. Finance.ua пропонує вам перевірити себе і пройти опитування Що для вас найголовніше в кредитці
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас