З чим пов'язане рекордне падіння долара - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З чим пов'язане рекордне падіння долара - думка експерта

Банківські метали
6561
На сьогодні, 26 листопада, Національний банк України (НБУ) встановив курс 24,05 грн за долар. Нижчим курс долара був тільки майже чотири роки тому – 15 січня 2016 року – 23,95 гривні за долар.
За словами президента інвестиційної групи “Універ” Тараса Козака, така політика Мінфіну зберігатиметься і наступного року.
Відповідно, можна очікувати, що цей фактор буде “тиснути” на курс “зеленого” і надалі.
“На наступний рік попит [на гривню] буде теж великий, – зазначає Козак. – Оскільки нам треба буде тільки віддати 282 млрд грн зовнішнього боргу з бюджету. Це і плюс борги Нацбанку. Ми не можемо їх віддати з доходів бюджету. Ми будемо їх віддавати шляхом залучення нових боргів. Нам потрібні будуть іноземні інвестори, щоб купувати і нові борги теж. Тому що всередині немає такої кількості грошей, щоб забезпечити їх фінансування. А оскільки Мінфін прописав у своїх завданнях збільшення гривневого боргу і зниження валютного, значить, гривневого боргу буде більш, оскільки в країні немає грошей і внутрішній борг теж будуть купувати іноземці. Вони будуть заводити сюди валюту і купувати гривню. Відповідно, буде попит на гривню”.

Найкращі картки для валютообміну

До того ж позитивно на курс національної валюти може вплинути велика приватизація та відкриття ринку землі, оскільки це сприятиме припливу іноземної валюти в країну, вважає фахівець.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас