У «Слузі народу» пояснили, чому прожитковий мінімум буде меншим від заявленого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Слузі народу» пояснили, чому прожитковий мінімум буде меншим від заявленого

Казна та Політика
905
У бюджеті на 2020 рік, який 14 листопада прийняв парламент, прожитковий мінімум становить трохи більше 2000 гривень ($82), хоча і президент, і уряд говорили, що реальний показник – більш ніж 4000 ($165).
Депутат від «Слуги народу», заступник голови бюджетного комітету Олександр Трухін пояснив, чому влада не може відразу збільшити прожитковий мінімум до заявленої суми.
«За попередніми розрахунками (точних розрахунків не проводилося – до останньої копійки), на це необхідно до 500 млрд грн ($20 млрд)», – сказав він.
Депутат нагадав, що така сума – це половина бюджету країни.
«Без того, що відбудеться детінізація економіки, без того, що підуть реальні великі наповнення (бюджету – ред.) з митниці, без того, що у нас запрацює економіка, і ми зробимо всі умови для її розвитку, без того, що ми імплементуємо правильні ресурсні законопроекти, такого обсягу ресурсів в економіці і бюджеті України ми не доб’ємося за один день», – пояснив Трухін.
Він зазначив, що уряду потрібен час на те, щоб «продемонструвати результат», бо «за один день економіка не перебудовується».
«Є часовий лаг, щонайменше це півроку, може місяців 10, щоб ми побачили перші результати, перші надходження до держбюджету і їх правильний розподіл», – резюмував депутат.
Нагадаємо, уряд встановив прожитковий мінімум в 2027 гривень ($83), але визнав: на ці гроші не прожити.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас