Залізничні перевезення хочуть зробити беззбитковими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничні перевезення хочуть зробити беззбитковими

Казна та Політика
462
Міністерство інфраструктури вже наступного року хоче вивести залізничні перевезення на беззбитковий рівень, не підвищуючи цін на квитки для пасажирів.
Про це розповів під час робочої поїздки до Харкова міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
«Наша мета – щоб якомога менше треба було дотувати пасажирські перевезення. Тому що зараз вони існують у форматі крос-субсидування за рахунок вантажних перевезень. 14-15 мільярдів (гривень – ред.) збитки зараз були б, якби їх відокремити», – зазначив Криклій.
Чиновник зазначив, що вже в цьому році будуть «наближати» тарифи на вантажні перевезення, а що стосується пасажирських, то треба впроваджувати модель публічних договорів-зобов’язань спільно з органами місцевого самоврядування.
«Ми хочемо впроваджувати автоматичну індексацію. Ми над цим дійсно працюємо. Але досить обережно це прораховуємо, так щоб не було великого опору від бізнесу. Поки що підтримка нашого бачення є. Тому сподіваюся, що вже в цьому році зможемо це ввести. Щодо вартості квитків для пасажирів, то це соціально чутливе питання, яке ми поки піднімати не будемо», – сказав Криклій.
За його словами, деякі області вже виходили на міністерство з власної ініціативи, тому що готові працювати в форматі договорів-зобов’язань, щоб пасажири отримували кращі послуги з перевезення, а керівництво деяких міст явно не готове до такої співпраці.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас