Зеленський підписав свій закон про судову реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав свій закон про судову реформу

Казна та Політика
402
Глава держави Володимир Зеленський в понеділок, 4 листопада, підписав законопроект свого авторства №1008 – про судову реформу. Про це свідчать дані на сайті парламенту.
Законом регулюється діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя, зокрема, вводиться новий порядок формування ВККС, за яким призначення на посади дванадцяти членів комісії буде здійснюватися Вищою радою правосуддя за результатами конкурсу. Склад ВККСУ буде скорочений з 16 до 12 членів. При цьому сума винагороди членам ВККС встановлюється на рівні посадового окладу судді вищого спеціалізованого суду.
У документі прописано скорочення складу Верховного суду з 200 до 100 осіб. При цьому базовий оклад суддів цього суду зменшено з 75 до 55 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (таким чином замість 144 тис. 75 гривень встановлено суму в розмірі 105 тис. 655 гривень).
В законі передбачено створення нового органу – Комісії з питань сумлінності та етики. Вона створюється при Вищій раді правосуддя і складається з трьох представників ради, а також трьох міжнародних експертів (при цьому участь міжнародних експертів у цій комісії припиняється через 6 років з моменту набрання чинності цього закону).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас