АМКУ дозволив Тігіпку купити столичну «Арену-Сіті» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив Тігіпку купити столичну «Арену-Сіті»

Фондовий ринок
1151
Антимонопольний комітет (АМКУ) дозволив компанії T.A.S. Property Limited бізнесмена і політика Сергія Тігіпка придбати понад 50% ТОВ «Арена-Сіті» і ТОВ «КАН», повідомила прес-служба відомства. Таке рішення, як нагадують антимонопольники, забезпечить йому більше половини голосів у вищому органі управління обох компаній.
В АМКУ відзначили, що при розгляді заяв перевірили інформацію в ЗМІ про придбання в квітні 2019 року Тігіпком київського торгово-офісного центру «Арена-сіті» у компанії Group DF олігарха Дмитра Фірташа.
Учасники концентрацій спростували цю інформацію і заявили, що звернулися в АМКУ за попереднім дозволом на придбання компанією T.A.S. PROPERTY LIMITED частки в статутних капіталах ТОВ «Арена-сіті» і ТОВ «КАН», тобто ще до здійснення концентрацій.
Крім того, учасники концентрацій документально підтвердили, що продавцем частки ТОВ «Арена-сіті» і ТОВ «КАН» є суб’єкт господарювання, який не входить до складу структури Фірташа.
Зазначимо, що ТОВ «Арена-сіті» було створено в 2005 році, а його власниками є ТОВ «Ел Ай Інвестментс» (100%). Кінцевий бенефіціар компанії – Микола Ковальчук. Зареєстрований капітал товариства – 26,2 тис. грн.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше бізнесмен Сергій Тігіпко заявляв, що група ТАС скуповує активи через дешевизну.
  • У квітні повідомлялося, що Тігіпко купив у Фірташа ТЦ “Арена Сіті” в Києві.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас