У поліції роз'яснили нові штрафи за порушення правил перевезення дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У поліції роз'яснили нові штрафи за порушення правил перевезення дітей

Особисті фінанси
2914
ПДР давно містить норми щодо правил перевезення дітей, однак батьки часто нехтують ними. Тому Верховна Рада ухвалила нововведення щодо правил перевезення дітей в транспортних засобах.
Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook.
“Під час зіткнення дитина може просто вислизнути з-під паска, який виготовлений під габарити дорослого пасажира, або пасок може завдати шкоди, адже буде діяти не на ті ділянки тіла. У нашій країні ситуація з використанням автокрісел для дітей, на жаль, не найкраща, і це відомо всім”, – зазначає Білошицький.

Кредитні картки для водіїв

Нововведення передбачає штрафи щодо перевезення:
•дітей, зріст яких менш як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку;
•у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу;
•дітей до 16-річного віку — в кузові будь-якого вантажного автомобіля;
•організовані групи дітей у темну пору доби.

Довідка Finance.ua:

  • 29 жовтня Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей” (№1150).
  • Порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 510 грн.
  • Повторне протягом року вчинення порушення передбачає штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 850 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас