Китайський стартап запускає роботаксі без водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський стартап запускає роботаксі без водіїв

Світ
288
Китайський стартап Pony.ai оголосив про запуск тестового сервісу роботаксі в каліфорнійському місті Ірвайн.
Про це повідомляє Venture Beat.
Безкоштовна послуга під назвою BotRide буде доступна з 4 листопада до кінця січня, замовити машину можна буде за допомогою додартку для Android або iOS, посилання на який нададуть обмеженій кількості користувачів з числа тих, які зареєструються через офіційний сайт.
Представники BotRide відзначають, що роботаксі працюватимуть як в індивідуальному режимі, так і в режимі каршерінга в разі, якщо шлях двох пасажирів збігатиметься.
Висадка і посадка пасажирів буде доступна тільки в заздалегідь визначених точках, при цьому програмне забезпечення автомобіля автоматично розрахує найшвидший маршрут і запропонує оптимальні точки зупинок.
Автомобілі зможуть переміщатися не по всьому місту, а лише всередині певної його частини, до якої увійшли кілька житлових кварталів, а також різні комерційні об’єкти, парки і навчальні заклади.
В цілому на дороги Ірвайна вийдуть 10 автономних електрокарів Hyundai KONA Electric. За кермом сидітиме водій, який перехопить управління при необхідності. Крім нього в салоні буде знаходитися інженер, що стежитиме за роботою системи автономного управління.
Основне завдання експерименту з роботаксі – вивчити поведінку потенційних споживачів подібних послуг, а також зайвий раз протестувати автономні машини в реальних умовах американських вулиць.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас