Пенсіонерам хочуть заборонити безкоштовно їздити в години пік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсіонерам хочуть заборонити безкоштовно їздити в години пік

Казна та Політика
3420
У Запоріжжі, де з початку 2019 року запустили мобільний сервіс про рух транспорту, тепер хочуть заборонити пенсіонерам безкоштовно їздити в ньому вранці і ввечері. На сайті мерії відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів – 765 при необхідних 750. Документ викликав великий резонанс.
Автор петиції, Анна Щербакова, мотивує свою вимогу тим, що “в години пік в автобуси неможливо влізти через те, що вони забиті пенсіонерами. Складається враження, що більшість пенсіонерів їздять в автобусах заради екскурсій, тільки тому, що це безкоштовно”.
До цього автор петиції додає: “У багатьох містах України поширена практика надання права на пільговий проїзд між годинами пік. Наприклад, з 10:00 до 16:00. Таким чином, пенсіонери отримують своє право на безкоштовний проїзд, а працівники і студенти можуть доїхати до місця роботи і навчання вчасно. Потрібно починати розумні оптимізації замість того, щоб сліпо по-радянськи продовжувати закривати очі на проблему”.
Частина українців підтримує ідею, але ще стільки ж назвали її вкрай дискримінаційною стосовно людей похилого віку, і наводять відповідні аргументи.
“Пенсіонери вранці часто їздять у лікарні, де аналізи приймають часто лише до 10-11 ранку. Поїздка після 10 ранку для них буде безглуздою”, – пише в соцмережі одна з мешканок Запоріжжя.
Ще частина жителів Запоріжжя висловили альтернативну думку, що, мовляв, проблема не в тому, що в автобусах вранці їздить багато пенсіонерів, а в тому, що, можливо, самого транспорту в місті недостатньо. Особливо в години пік.

Як заощадити на старість

У мерії нам повідомили, що петиція, яка набрала необхідну кількість голосів, обов’язково буде розглянута.
“Відбудеться це на найближчій сесії, яка відбудеться 30 жовтня”, – повідомили нам в Управлінні внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької мерії.
Платний проїзд для пенсіонерів вранці та ввечері дійсно не новинка в Україні. Наприклад, в Житомирі така норма діє вже більше року. У прес-службі мера Житомира заявили, що завдяки таким правилам вдалося істотно розвантажити міський транспорт в ранкові та вечірні години пік.
“Вранці пільгові категорії пасажирів вже не їздять так активно, як раніше, тому що вранці проїзд платний. Ініціатива була реалізована без нарікань”, – розповіли нам в прес-службі мерії.
У свою чергу в столиці пільговики користуються безкоштовним проїздом необмежено.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас