НБУ має намір знизити інфляцію в Україні до 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір знизити інфляцію в Україні до 5%

Казна та Політика
491
Нацбанк у своїй монетарній політиці буде намагатись знизити інфляцію до 5%.
Про це свідчить підписаний “Меморандум між Кабінетом Міністрів України та Національним банком України про взаємодію з метою досягнення стійкого економічного зростання та цінової стабільності”, передає прес-служба НБУ.
“Низька і передбачувана інфляція уможливить у середньостроковій перспективі зниження відсоткових ставок та пожвавлення кредитування економіки. А розширення доступу бізнесу та населення до дешевих фінансових ресурсів, зі свого боку, стане тим двигуном, який дозволить нам перезапустити економіку та прискорити її зростання. І це – та мета, що об’єднує дві наші окремі інституції”, – наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
З цією метою Національний банк буде і далі проводити монетарну політику, спрямовану на зниження інфляції до цілі 5% з допустимим діапазоном відхилень +/- 1 п. п. Зі свого боку Уряд зобов’язується підтримувати зниження інфляції до цілі 5% за допомогою проведення виваженої економічної політики.
Уряд вважає, що документ допоможе забезпечити цінову стабільність для стійкого економічного зростання в Україні, сприятиме поліпшенню очікувань населення і бізнесу, зокрема інфляційних, та підвищить довіру інвесторів до української економіки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас