Маркарова розповіла про динаміку переговорів з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маркарова розповіла про динаміку переговорів з МВФ

Казна та Політика
572
Українська влада “не випадає з нормального графіка” переговорів із Міжнародним валютним фондом.
Про це заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова в інтерв’ю Радіо Свобода.
«Це вже третя програма, щодо якої я особисто теж веду переговори. Можу вам сказати, що, швидше за все, коли нам вдавалося домовитися з початку ініціювання програми до моменту отримання staff level agreement – це було кілька місяців», – сказала Маркарова.
Вона підкреслила, що практично неможливо домовитися про фінансування за період двотижневої місії.
«Тобто переговори мають свою динаміку. Є ініціація, є обмін інформацією, є місія, яка формально приїжджає, проводить зустрічі. Зараз у нас йдуть дискусії, ми обговорюємо проекти документів. Сподіваюся, найближчим часом ми ці дискусії фіналізуємо. Однак ми точно не випадаємо з нормального графіка», – заявила міністр.
Маркарова додала, що Україна планує візит урядової делегації на річні збори Міжнародного валютного фонду в середині жовтня.
«Там заодно продовжимо переговори, але ще раз – ці переговори тривають сьогодні, завтра. Для цього не потрібно бути фізично в одному місці», – сказала Маркарова.
Як повідомлялося, місія Міжнародного валютного фонду працювала в Києві 12-26 вересня. За результатами візиту в Україну керівник місії Рон ван Роден заявив, що МВФ буде обговорювати нову програму співпраці з Україною протягом найближчих тижнів.
За його словами, економічне зростання стримує слабке бізнес-середовище, зокрема, недоліки в законодавчій системі, наскрізна корупція, а також той факт, що в великих галузях економіки домінують неефективні державні підприємства або олігархи, що стримує конкуренцію та інвестиції.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас