Комітет Ради знизив поріг незаконного збагачення в законі Зеленського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет Ради знизив поріг незаконного збагачення в законі Зеленського

Казна та Політика
1504
Антикорупційний комітет Верховної Ради частково підтримав поправки до законопроекту президента Володимира Зеленського, якими може бути знижено поріг незаконного збагачення.
Про це заявила глава комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська.
Так, комітет 1 жовтня розглянув поправки до президентського проекту №1031 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів”.
“Про пороги, я хочу зауважити, я б погодилася з концепцією мінімального порогу, якби ми розглядали тільки один злочин – незаконне збагачення. Але у нас концепція розглядається з двох елементів: незаконне збагачення, за яке можна сісти у в’язницю до 10 років, а також громадянська конфіскація. Логіка цього законопроекту в тому, щоб санкція від 5 до 10 років була застосована до насправді найбільших обсягів збагачення. При цьому на менші обсяги могла б бути застосована громадянська конфіскація. Водночас погоджуся, що було б непогано трохи зменшити поріг”, – заявила голова комітету.
Так, комітет частково підтримав кілька поправок, в яких йшлося про зниження порога незаконного збагачення до 12 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
“Є пропозиція врахувати поправки 6,7,8,9 і 10 редакційно. Визначити, що відповідальність за незаконне збагачення як злочин настає в разі набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, активів, вартість яких більш ніж на 12 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи. Щодо цього є підтримка. Зупиняємося на 12-ти тисячах. Вони враховані частково, тому що вони всі були про різний поріг”, – заявила нардеп.
Нагадаємо, 11 вересня ВР прийняла законопроект президента Володимира Зеленського №1031 за основу в першому читанні. Документ підтримали 316 парламентаріїв.
Редакція документа в першому читанні передбачала доповнити Кримінальний кодекс положеннями, які встановлюють кримінальну відповідальність за придбання чиновником активів, вартість яких перевищує на 15 тис. ееоподатковуваних мінімумів доходів громадян його законні доходи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас