У держслужбовців зміниться структура оплати праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У держслужбовців зміниться структура оплати праці

Казна та Політика
5966
Після прийняття законопроекту №1066 про перезавантаження державної влади, яким запроваджується держслужба за контрактом, у державних службовців зміниться структура оплати праці. Даний закон спрощує процедуру працевлаштування та звільнення держслужбовців.
Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook.
“Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №1066, який спрощує процедуру працевлаштування та звільнення держслужбовців. Нарешті ми зможемо ефективно управляти державними органами — бачити реальні результати тих, хто дійсно працює”, – ідеться в повідомленні.
Що саме змінюється:
  • Запроваджується контрактна державна служба. Контракт має стати головною мотивацією працювати на результат: робота виконана – спокійно працюєш, відсутній результат — вільний.
  • Ліквідація бюрократичних бар’єрів, що сповільнювали ухвалення кадрових рішень за неефективної роботи держслужбовців. Раніше таких працівників не могли звільнити роками через бюрократію.
  • Зміна структури оплати праці: більше продуктивності — вища премія.

Довідка Finance.ua:

  • Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Костянтин Ващенко прогнозував збільшення заробітних плат державних службовців на 30% у разі реалізації підготовленої концепції реформування оплати праці.
  • Концепція передбачає, що мінімальний посадовий оклад держслужбовця має становити три прожиткових мінімуми.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас