Для внутрішніх авіарейсів можуть скасувати сплату ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для внутрішніх авіарейсів можуть скасувати сплату ПДВ

Фондовий ринок
601
Міністерство інфраструктури пропонує скасувати стягування ПДВ з внутрішніх авіарейсів, щоб стимулювати ринок внутрішньої авіації.
Про це в інтерв’ю виданню “Фокус” сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.
“Ми можемо скасувати для внутрішніх рейсів ПДВ, це логічно, багато країн так роблять. Це нормальна історія, яка не під МАУ, не під SkyUp, а під національного українського оператора”, – сказав він.
Криклій зазначив, що МІУ обговорює таку можливість з Міністерством фінансів і бюджетним комітетом Верховної Ради.
“Спілкуємося. Ніхто не каже, що це завтра буде виноситися в зал. Поки це предмет для дискусії. Але це правильне рішення, тому що воно буде стимулювати ринок внутрішньої авіації”, – сказав глава МІУ.
Крім того, Криклій заявив, що Мінінфраструктури не буде компенсувати авіакомпаніям втрати через обльот території РФ, в тому числі МАУ Ігоря Коломойського.
“Жодних компенсацій заднім числом або ще чогось в такому роді. У МАУ є заборгованість перед Украерорухом. Близько 1 млрд грн. Держпідприємство подало позов до суду. МАУ подала зустрічний позов, в якому стверджує, що вони через війну, починаючи з 2014 року, змушені були здійснювати обльоти РФ і тому вимагають компенсацію. Про компенсацію цих витрат і мови бути не може. Кабмін таке не підтримає”, – сказав міністр.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас