Голова Антикорсуду розповіла про його роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Антикорсуду розповіла про його роботу

Казна та Політика
340
Місцеві суди передадуть до Вищого антикорупційного суду більше трьох тисяч справ.
Про це в четвер, 5 вересня, повідомила голова ВАКС Олена Танасевич.
“Сьогодні, 5 вересня 2019 року, ми розпочинаємо нашу діяльність. До компетенції ВАКС віднесені 22 склади злочину з тією умовою, що вони здійснюються спеціальним суб’єктом, і розмір збитку перевищує 500 тисяч гривень. З місцевих загальних судів в ВАКС повинні надійти понад 3 тисячі кримінальних проваджень, з яких тільки 190 справ – ті, за якими досудове розслідування закінчувало НАБУ під процесуальним керівництвом САП”, – розповіла Танасевич.
За її словами, зборами було обрано 6 слідчих суддів, які будуть здійснювати судовий контроль за дотриманням прав і свобод людини.
“Сформовано в першій інстанції сім колегій, які будуть здійснювати судовий розгляд кримінальних проваджень по суті, в апеляційній палаті функціонуватимуть чотири колегії, які будуть здійснювати апеляційний перегляд рішень суду першої інстанції”, – розповіла Танасевич.
Зазначимо, до складу суду входить 38 суддів. З них 11 працюють в Апеляційній палаті суду.
Відповідно до закону, антикорупційному суду підсудні кримінальні провадження у корупційних злочинах, в разі якщо розмір предмета злочину або завданих збитків в 500 і більше разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб (зараз – 968 тис. гривень).
Суддям, а за необхідності і членам їхніх сімей надається цілодобова охорона, а житло оснащується охоронною сигналізацією і тривожними кнопками сигналізації.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас