Трудові мігранти з України все частіше інвестують у нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трудові мігранти з України все частіше інвестують у нерухомість

Особисті фінанси
2639
Трудові мігранти з України все частіше інвестують зароблені за кордоном гроші у нерухомість на батьківщині.
Про це повідомляє видання Financial Times.
На сьогоднішній день левова частка заробітчан виїжджає на роботу в Польщу. Переважно це мешканці західних регіонів України, розташованих навколо Львова, де проживає близько 1 мільйона осіб.
У 2018 році заробітчани відправили додому рекордні 14,4 мільярда доларів за допомогою банківських переказів. Однак через недовіру до місцевих банків вони все частіше інвестують в інші активи – переважно в нерухомість.
У результаті навколо Львова ростуть багатоповерхові житлові комплекси, і забудовники говорять, що трудові мігранти є одними з їхніх найбільших клієнтів.
“Я купив абсолютно нову квартиру в минулому році, заплативши 42 тисячі доларів готівкою”, – сказав 27-річний Сергій, перед тим як сісти на автобус, що курсує зі Львова до Варшави.
Протягом майже трьох років він заробляв 1500 доларів на місяць, готуючи в польському ресторані, – це майже в три рази більше, ніж платять місцеві заклади.

Картки для зберігання грошей

Окрім заробітчан із західної частини країни, все частіше на заробітки за кордон виїжджають жителі східної і південної України.
Глава Fundacja Nasz Wybor, варшавського фонду підтримки українців в Польщі, підтвердив це.
“Відсоток прибуваючих сюди зі східної та південної України збільшився. Раніше це були в основному західні українці. Зазвичай вони ходять туди-сюди (через кордон – ред.) “, – сказав він.
На околиці Миколаєва, міста з населенням 14 тис. осіб на заході України, де покоління росли в традиційних одноповерхових будинках, будується безліч нових розкішних об’єктів. Місцевий житель Роман Федоров підрахував, що половина з них фінансується трудовими мігрантами.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас