У США компанію Johnson&Johnson оштрафували на півмільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США компанію Johnson&Johnson оштрафували на півмільярда доларів

Фондовий ринок
753
У штаті Оклахома суддя Тед Бокман визнав компанію Johnson&Johnson і її структури відповідальними за розпалювання опіоїдної кризи в регіоні і зобов’язав її заплатити за це $572 млн.
Юристи штату вважають, що з 2000 року в Оклахомі близько 6000 осіб загинули від передозування опіоїдів. У суді прокурор штату Майк Хантер заявив, що з 2007 до 2017 року від цього загинули 4563 людини. Влада Оклахоми звинувачує фармацевтичні компанії в тому, що кризі сприяла їхня агресивна реклама, що вводить в оману. Вона стверджувала, що опіоїди ефективні при хронічних болях, і применшувала їх здатність викликати звикання.
Раніше в 2019 році влада Оклахоми дійшла досудових угод за такими ж розглядами з ще двома фармацевтичними компаніями. Виробник знеболюючого препарату оксиконтин (OxyContin) Purdue Pharma погодився виплатити $270 млн, а ізраїльська Teva Pharmaceutical Industries – $85 млн.
Purdue Pharma, що належить родині мільярдерів Саклерів, почала просувати оксиконтин в 1990-х як знеболюючий засіб. Johnson&Johnson швидко оцінила потенціал таких ліків. Її фармацевтичний підрозділ Janssen було засновано винахідником наркотичного препарату фентаніл Паулем Янссеном. З появою на ринку оксиконтину компанія почала активно розширювати ринок фентанілу, заявляючи, що ризик звикання дуже низький.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас