Китайці взяли на себе низку зобов'язань щодо "Мотор Січ" - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці взяли на себе низку зобов'язань щодо "Мотор Січ" - ЗМІ

Фондовий ринок
2612
Китайські компанії Skyrizon і Xinwei Group в поданій на узгодження в АМКУ угоді з придбання понад 50% акцій “Мотор Січі” ухвалили низку соціальних і виробничих зобов’язань, серед них – збереження робочих місць і зарплати та забезпечення заводу замовленнями на достатньому для його розвитку рівні.
Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на джерело в уряді.
За словами співрозмовника видання, це передбачено договором про співпрацю між Україною в особі “Укроборонпрому” і Skyrizon і Xinwei від 27 квітня 2018 року і новим акціонерним договором від 19 червня 2019 року.
За словами джерела, серед зобов’язань – інвестиції в розробку нових двигунів і їх модернізацію, а також індексація зарплати на рівень інфляції.
Співрозмовник агентства нагадав, що структура власності “Мотор Січі” до рішення про можливу угоду була вкрай заплутана і непрозора, пов’язана з офшорними компаніями і наближеними до почесного президента компанії В’ячеслава Богуслаєва.
“В результаті угоди компанія повинна стати частиною глобальної публічної компанії, прозорою для управління і контролю, ухвалення рішень і діяльності на ринках з точки зору норм міжнародного права.
Ця угода дасть шанс “Мотор Січі” вийти на китайський ринок збуту, зберігши виробництво в Україні”, – вважає джерело.
Співрозмовник агентства зазначив, що основним ринком збуту для підприємства історично була Росія, в результаті чого після російської агресії в 2014 році обсяг доходів впав більш ніж в шість разів, і зараз на заводі ухвалили рішення про скорочений робочий тиждень.
Єдиним адекватним ринком збуту для завантаження підприємства є ринок КНР, вважає він.
“Підписаними договорами прямо заборонені поставки обладнання і технологій з підприємства “Мотор Січ”, його дочірніх підприємств, через посередників або через підприємство в місті Чунцин в такі країни, як Росія, КНДР, Ірак. Тому спекуляції на тему можливих поставок в країну-агресор недоречні”, – підкреслило джерело.

Довідка Finance.ua:

  • “Мотор Січ” – один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Контролюється В’ячеславом Богуслаєвим.
  • За підсумками 2018 року підприємство знизило чистий прибуток до 1,857 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас