Банкір пояснив, навіщо Україна переходить на рахунки IBAN — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір пояснив, навіщо Україна переходить на рахунки IBAN

Казна та Політика
18885
З 5 серпня в Україні почали вводити міжнародний номер банківського рахунку (International Bank Account Number, IBAN), а з 1 листопада його використання стане обов’язковим.
Перехід на міжнародний стандарт, зокрема, дозволить зменшити ризики помилкових переказів. Про це в коментарі “Сегодня” розповів керівник прес-служби одного з банків Віктор Гальчинський.
“Для клієнтів нововведення принесе як мінімум дві вигоди. По-перше, це легкість отримання переказів на валютні рахунки з-за кордону. По-друге, спрощення і підвищена точність внутрішніх і закордонних вихідних переказів, оскільки IBAN не тільки замінить собою традиційні реквізити для переказу, а й підвищить точність. Номер в цьому стандарті можна верифікувати при відправленні переказу контрольною цифрою. Це мінімізує число помилкових переказів, – пояснив Гальчинський.
Він додав, що міжнародні перекази на банківські рахунки в Україні вже здійснюються на номери в стандарті IBAN, але робиться це на прохання клієнта.
До 1 листопада, коли використання стандарту стане обов’язковим, банки повинні доопрацювати свої ІТ-системи.
У банку також зазначають, що стандарт не стосується номерів платіжних карток і переказів з картки на картку – там все залишається без змін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас