У Німеччині посилюють нагляд за біткойном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині посилюють нагляд за біткойном

Фінтех і Картки
420
У Німеччині уряд представив законопроект, що передбачає введення більш жорстких правил для низки професій. Крім того, документ передбачає посилення боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму за допомогою криптовалют. Такі заходи вживаються в рамках директиви Євросоюзу, пише Deutsche Welle.
Закон також стосується агентів з продажу нерухомості та збуту дорогоцінних металів, аукціонних домів та інших компаній.Так, маклери і нотаріуси будуть зобов’язані повідомляти про підозрілих клієнтів при купівлі, а також оренді нерухомості, якщо місячна орендна плата за об’єкт перевищує 10 тисяч євро. Угоди з продажу цінних металів можуть вважатися підозрілими і підлягатимуть профілактичній перевірці вже з 2000 євро. Досі нижньою межею була сума подібної угоди в 10 тисяч євро.
Повідомляти владі про підозрілі випадки будуть зобов’язані і компанії, що надають послуги “електронних гаманців” і займаються продажем творів мистецтва – якщо сума покупки перевищує 10 тисяч євро.
Завдяки іншому нововведенню, громадськість отримає доступ до списку бенефіціарів власників компаній – так званого “реєстру прозорості”. Цей список створюється, щоб бенефіціарні власники не могли ховатися за номінальними директорами та фірмами, що часто використовується для нелегальних цілей.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас