У Зеленського мають намір запровадити конфіскацію незаконних активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського мають намір запровадити конфіскацію незаконних активів

Казна та Політика
26203
У середу, 24 липня, член Національної ради з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська заявила про ініціативу впровадження так званої «цивільної конфіскації» незаконних активів в рамках тотальної боротьби з корупцією.
Впровадження інструменту цивільної конфіскації незаконних активів чиновників має бути одним з першочергових інструментів, які прийме Верховна Рада IX скликання, впевнена депутат.
«Серед першочергових ініціатив – необхідність сфокусувати антикорупційний суд на справи топ-корупції. Наприклад, колишнього глави Державної фіскальної служби і т.д. Тому передусім антикорупційний суд повинен бути сфокусований на справах топ-корупції», – заявила Красносільська.
Крім введення конфіскації незаконних активів, в Нацраді хочуть перезапустити Національне агенство з питань запобігання корупції, повернути відповідальність за незаконне збагачення і розробити Антикорупційну стратегію на 2019-2023 роки.
«Можу проінформувати, що Національна рада з питань антикорупційної політики, яка збиралася минулого тижня, вже визначила антикорупційну стратегію одним із пріоритетів роботи до кінця цього року», – зазначила Красносільська.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас