Уряд змінює принцип держфінансування медичних досліджень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд змінює принцип держфінансування медичних досліджень

Казна та Політика
512
Із вересня держава змінить підхід до фінансування медичної науки. Відтепер в Україні буде цільове фінансування медичної науки на інноваційні наукові проекти, а не фінансування ставок, як це було раніше.
Про це повідомляють у прес-службі Кабінету міністрів України.
На підставі звітів про наукову діяльність, наданих закладами вищої освіти в Міністерство, відповідна Комісія буде оцінювати результати їхньої діяльності. Тепер більше фінансування отримають заклади, що займаються науковою діяльністю на сучасному міжнародному рівні та публікують свої роботи у вагомих наукових виданнях.
“Так, Національний інститут раку отримає найбільше коштів за результатами нового підходу до фінансування медичної науки. За зміненими чіткими правилами – “гроші йдуть за дослідженням” – з вересня 2019 року заклад отримає 4,26 млн грн. Тоді як раніше за розподілом згідно зі штатним розкладом Інститут отримував 2,64 млн грн”, – пояснили у прес-службі.
Старий принцип фінансування науково-дослідних робіт в Україні не був орієнтований на результат: державні кошти йшли не на наукові розробки, а на фінансування ставок.
Тепер діятиме алгоритм, за яким перерозподіляється фінансування між закладами вищої освіти, закладами післядипломної освіти та науковими установами, що належать до сфери управління МОЗ України, відповідно до чітких критеріїв.
Підсумовуючи, в уряді сподіваються, що новий підхід завдяки орієнтації на кінцевий результат та інтеграції медичної науки зможе забезпечити ефективне використання коштів.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас