НБУ збирається оскаржити рішення про скасування ліквідації банку "Юнісон" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ збирається оскаржити рішення про скасування ліквідації банку "Юнісон"

Фондовий ринок
215
Національний банк України оскаржить в апеляційному порядку рішення Окружного адмінсуду Києва, яким зобов’язав Нацбанк повернути ліцензію банку “Юнісон”.
Про це повідомили в прес-службі НБУ.
У фінрегуляторі нагадали, що 7 вересня 2018 року Верховний Суд, відмовивши в задоволенні заяви акціонеру банку – кіпрській компанії “Мелігант Груп ЛТД” – ухвалив остаточне рішення про законність віднесення ПАТ “Банк “Юнісон” до категорії неплатоспроможних і введення в банк тимчасової адміністрації.
Але компанія “Мелігант Груп ЛТД” спільно з іншим акціонером банку – компанією ІнтентостСістемс ЛТД – знову звернулася до Окружного адмінсуду Києва з вимогою скасувати рішення НБУ від 18 червня 2018 року про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ “Банк “Юнісон”.
30 травня 2019 року Окружний адмінсуд Києва задовольнив їхній позов і зобов’язав Національний банк повернути ПАТ “Банк “Юнісон” банківську ліцензію та генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій.
“Національний банк звертає увагу, що вказане рішення суду не набуло законної сили і буде оскаржене в апеляційному порядку”, – заявили в фінрегуляторі.
Нацбанк ухвалював рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ “Банк “Юнісон” на підставі відповідної пропозиції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, пояснили в фінрегуляторі.
Крім того, Національний банк заявив, що не згоден з рішенням Окружного адмінсуду Києва від 30 травня з огляду на те, що судом було враховано рішення Ржищівського міського районного суду Київської області від 8 червня 2018 року, яким в забезпечення позову було заборонено посадовим особам Національного банку і Фонду ухвалювати рішення про ліквідацію цього банку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас