КСУ визнав конституційним закон про освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КСУ визнав конституційним закон про освіту

Казна та Політика
1093
Конституційний суд України визнав конституційним закон “Про освіту”. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення міністра науки і освіти Лілія Гриневич в Facebook.
За її словами, джерела надійні і їм можна довіряти.
“Мовна стаття закону України “Про освіту” визнана конституційною! Надійні джерела, яким можна довіряти”, – написала міністр.
Відзначимо, 14 лютого уряд схвалив законопроект, який повинен внести зміни до перехідних положень закону “Про освіту” та продовжити перехідний період для імплементації мовної статті з 2020 до 2023 року. На наступний день, 15 лютого, Кабмін зареєстрував у парламенті проект закону про внесення змін до пункту з розділу XII “Прикінцеві та перехідні положення” закону про освіту щодо уточнення деяких положень.
Після ухвалення закону “Про освіту” між Україною і Угорщиною розгорівся скандал. Голова МЗС Угорщини Сіярто заявляв, що Україна повинна відкласти введення закону про освіту до 2023 року. Він також відзначав, що Угорщина має потребу в юридичній гарантії виконання своїх вимог, оскільки “незважаючи на усні обіцянки, постійно відбувається зворотне”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас