При вступі до вишів вимагатимуть обов'язкове знання англійської мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При вступі до вишів вимагатимуть обов'язкове знання англійської мови

Казна та Політика
2910
Міністерство освіти ініціює встановлення для українських абітурієнтів нову вимогу для вступу до ВНЗ – обов’язкове володіння англійською мовою на рівні не нижче ніж B1 (для магістрів – B2).
Відповідні ініціативи закріплені Концепцією розвитку англійської мови в університетах, яку днями представила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє UBR.
Відомо, що наразі документ має статус проекту і опублікований на сайті МОН для ознайомлення. Датою запуску пропонованих змін в ньому вказано умовний “20ХХ” рік – чиновники й самі не впевнені, як скоро слід втілювати ідею в життя, проте в її резонності у них сумнівів немає.
Дослідження показують, що економічний розвиток країн сильно залежить від володіння громадянами англійською мовою. Зростає важливість знання англійської мови всіма фахівцями. Разом з тим з 32-ї неангломовних країн Європи ми за рівнем знання англійської мови перебуваємо на 28 місці. І це свідчить про те, що ми втрачаємо свій потенціал через те, що наші фахівці не знають англійської мови”, – заявила Гриневич.
Представлений нею документ передбачає, що вступити до ВНЗ для отримання диплома бакалавра зможуть тільки ті з абітурієнтів, які покажуть під час тестування рівень знання англійської не нижче ніж B1 (стандарт складається з 6-рівнів: від базового А1 до просунутого С2). При цьому в міністерстві зазначають, що ставлять перед собою мету запустити систему відсіву з 2023 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас