Експорт української горілки до Польщі стрімко зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт української горілки до Польщі стрімко зростає

Фондовий ринок
1027
Польща займає третє місце за обсягами споживання горілки в світі, після США і Росії, а експорт горілки українського виробництва вже зріс на третину і може збільшитись ще на 15%.
Про це в інтерв’ю журналу НВ заявив Анатолій Корчинський, СEO Групи Компаній Bayadera Group.
“Якщо брати весь ринок горілки, то Польща займає третє місце за обсягами споживання в світі, після США і Росії, — пояснив топ-менеджер. — І споживання там, на відміну від України, не падає, а зростає”.
Польський ринок подібний до українського. Структура складається з 22,5 млн кейсів місцевої горілки і 1,6 млн кейсів — це імпорт. Польські виробники змагаються за низький ціновий сегмент, а ось імпорт — це сегмент преміум. Bayadera Group змагається зі світовими брендами Finlandia, Stumbras, Absolut.
Загалом, за статистикою Державної фіскальної служби, Польща в 2019 році перетворилася на головного споживача українського експорту, зайнявши місце багаторічного лідера — Росії. За підсумками перших чотирьох місяців 2019-го польська частка в зарубіжних постачаннях з України вперше перевищила російську: за західним сусідом — 7% вітчизняного експорту, в той час як за північно-східним — трохи більше 6%. Ще п’ять років тому співвідношення було кардинально іншим: 4,9% і 18,2% відповідно.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас