Фонд енергоефективності виділить понад $200 млн для 6 тис. ОСББ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд енергоефективності виділить понад $200 млн для 6 тис. ОСББ

Енергетика
163
Фонд енергоефективності уклав угоду з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), в рамках якої партнери протягом чотирьох років виділять $235 млн у вигляді грантів і кредитів для енергоефективної модернізації 6 тис. об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Про це повідомила прес-служба фонду.
“Угода – правова основа для повноцінного запуску Фонду і старту фінансування програм енергоефективності в багатоквартирних житлових будинках, які створили ОСББ. Сьогоднішнє підписання є наступним важливим кроком до підвищення енергоефективності”, – цитує прес-служба віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадія Зубка.
У програмі візьмуть участь 6 тис. ОСББ. Крім коштів Фонду, програму буде фінансувати трастовий фонд в розмірі EUR100 млн, керований IFC, ЄС і урядом Німеччини.
“Співпраця з IFC та донорами дасть Україні можливість підвищити енергоефективність і скоротити викиди вуглекислого газу, паралельно допомагаючи країні виконати її міжнародні зобов’язання”, – прокоментувала підписання угоди директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас