ЄС і Німеччина виділять 100 млн євро на підтримку енергоефективності в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і Німеччина виділять 100 млн євро на підтримку енергоефективності в Україні

Казна та Політика
327
У Києві в день саміту Україна-ЄС відбудеться підписання договору на підтримку енергоефективності в Україні із загальним фінансуванням у 100 млн євро.
Підписання договору відбулося в рамках виконання положень підписаних угод з Європейською Комісією про фінансування заходів “Програма підтримки енергоефективності в Україні – EE4U” і “Програма підтримки енергоефективності в Україні – EE4U – II”.
80 млн євро в рамках договору виділяє ЄС, ще 20 млн – уряд Німеччини.
Підписання договору дозволить забезпечити співфінансування грантів на проекти з реалізації енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках і подальшу підтримку з впровадження ключових реформ у сфері енергоефективності.
Реалізація договору сприятиме підвищенню рівня енергоефективності житлового сектора України, зниженню рівня викиду парникових газів СО2 в Україні та забезпеченню дотримання Україною міжнародних зобов’язань в сфері енергоефективності, впровадженню заходів з енергозбереження та ефективного використання енергетичних ресурсів.
В ході саміту Україна-ЄС було підписано низку документів, в тому числі угоду, що передбачає фінансування другої фази проекту “U-LEAD” в Україні, спрямованої на залучення допомоги ЄС для стимулювання реалізації реформи децентралізації. Передбачається, що загальний внесок ЄС в рамках угоди становитиме 40 млн євро.
Крім того, сторони підписали угоду про фінансування другої фази “Антикорупційної ініціативи” із загальним бюджетом 22,9 млн євро. Проект спрямований, зокрема, на посилення незалежності, ефективності та стійкості антикорупційних установ.
Ще одна підписана угода – з підтримки громадянського суспільства та культури – передбачає залучення фінансування ЄС в розмірі 10 млн євро для підвищення можливостей організацій громадянського суспільства та установ культури.
Також сторони підписали угоду, спрямовану на імплементацію Угоди про асоціацію та угоду про підтримку Донбасу на 10 млн євро.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас