Peugeot-Citroen запустив у Марокко завод, який обслуговуватиме 80 країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Peugeot-Citroen запустив у Марокко завод, який обслуговуватиме 80 країн

Фондовий ринок
514
Концерн Peugeot-Citroen запустив виробництво на новому гігантському заводі в Марокко.
Першими автомобілями, які сходять тут з конвеєра, стали Peugeot 208.
На додаток до Peugeot 208, на підприємстві можуть виробляти нові версії Citroen C-Elysee і Peugeot 301 – трикорпусних автомобілів, які в основному продаються за межами Європи.
В цілому ж завод поки що буде випускати автомобілі на новій архітектурі CMP PSA в кузовах компактів.
Будівництво нової гігафабрики обійшлося Peugeot-Citroen в 557 млн ​​євро, але, за планами концерну, всі вкладення окупляться сповна. Потужності здатні випускати 200 тисяч автомобілів на рік, і більшість з них буде продаватися за межами Марокко.
У PSA кажуть, що завод буде обслуговувати 80 країн.
Також в прес-службі альянсу повідомляють, що з відкриттям заводу, на якому працюватимуть 4500 осіб на повну потужність, тепер в Марокко є повноцінна екосистема.
Регіональна штаб-квартира Peugeot-Citroen знаходиться в Касабланці, а завод в Кенітрі. Він буде обслуговуватися технічним центром з 500 інженерами і 27 постачальниками, які побудували заводи і складальні цехи в цьому районі. В цілому на фабриці буде створено близько 20 тисяч робочих місць.
Вибір країни для будівництва гігафабрики став не випадковим. У Марокко невисока вартість праці, в порівнянні з Європою, а також концерни отримують щедрі стимули з боку уряду. Ще один аргумент на користь країни – легкий доступ до основних портів.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас