Російський Внєшекономбанк подав позов до України в арбітраж Стокгольма — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський Внєшекономбанк подав позов до України в арбітраж Стокгольма

Фондовий ринок
441
Російський державний інвестиційний банк Внешэкономбанк (ВЕБ) звернувся в арбітражний інститут Стокгольмської торгової палати з вимогою відшкодувати втрати дочірнього банку в Україні.
Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву установи в п’ятницю, 21 червня.
У ВЕБ вважають, що Україна порушила положення угоди між українським Кабміном і урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій 1998 року.
“За останні кілька років українська влада порушила всі гарантії, які самі ж надала в інвестиційній угоді. Сьогодні прийшов час закликати їх до відповіді. Ми переконані, що склад арбітражу під егідою Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма підтримає нашу позицію, і ВЕБ стягне з України всі завдані банку збитки”, – заявив старший віце-президент правового блоку ВЕБ Ігор Краснов.
Стверджується, що раніше ВЕБ направив Україні письмове повідомлення про інвестиційну суперечку і запропонував вступити в переговори з врегулювання завданих збитків. Однак українська сторона не виявила бажання добровільно вирішити протиріччя і продовжує ігнорувати прийняті на себе зобов’язання.
ВЕБ придбав український Промінвестбанк в 2008 році. У російському банку оцінюють інвестиції в розвиток української фінустанови в $2,7 млрд і зазначають, що “вони були знецінені в результаті дискримінаційного правового регулювання з боку української влади”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас