Євросоюз продовжив "кримські санкції" ще на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз продовжив "кримські санкції" ще на рік

Світ
156
Рада ЄС ухвалила рішення продовжити “кримські санкції” ще на один рік.
Це рішення було прийнято в Брюсселі в четвер.
“20 червня 2019 року Рада продовжила застосування обмежувальних заходів на незаконну анексію Росією Криму та Севастополя до 23 червня 2020 року”, – йдеться в повідомленні на сайті Ради.
Обмежувальні заходи застосовуються до осіб і компаній, розташованих в ЄС. Санкції включають заборону на імпорт в ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим або Севастополь; туристичні послуги в Криму і Севастополі, зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти; експорт певних товарів і технологій в Крим, зокрема, в сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.
У Раді ЄС окремо нагадали про декларацію глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні від 17 березня 2019 року, в якій йшлося, що через п’ять років після незаконної анексії Криму і Севастополя Росією ЄС залишається непохитним у своїй прихильності суверенітету України та її територіальної цілісності.
З березня 2014 року ЄС поступово вводив обмежувальні заходи проти Росії у відповідь на навмисну ​​дестабілізацію України, включаючи продовжені сьогодні санкції.
Рішення Ради привітав посол України в ЄС Микола Точицький. У своєму Twitter він зазначив: нещодавні “вироки” російських судів у справах кримських татар показали, що окупований Крим став “сірою зоною”, де не діють гарантії прав людини.
Посол закликав до посилення міжнародного тиску на РФ, назвавши його ключовим для деокупації Криму.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас