Уряд дозволить відкривати школи в багатоповерхівках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд дозволить відкривати школи в багатоповерхівках

Казна та Політика
497
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядає можливість дозволити проектувати невеликі школи І-го ступеня (початкові школи, 1-4 класи), вбудовані у перші поверхи житлових будинків.
Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«У нових будівельних нормах ми вже дозволили робити вбудовані в житлові будинки дитячі садки і зараз знаходимося на порозі рішення, щоб також дозволити можливість робити вбудовані школи до 4-го класу включно. Адже міста продовжують ущільнюватися, тому потреба в школах і садках буде тільки збільшуватися», – повідомив він.
Парцхаладзе відмітив, що сьогодні існує велика проблема переповненості шкіл у містах України.
«50% міських шкіл переповнені або взагалі відсутні там, де обов’язково мають бути побудовані. Ми робили аналітику – міста, в яких будівництво житла випереджує будівництво шкіл: Чернігів (-50,5%), Луцьк (-50%), Рівне (-50,7%), Тернопіль (-49,1%), Київ (-29%)», – сказав заступник Міністра.
Крім того, за інформацією Інституту освітньої аналітики, в більшості шкіл у цих містах діти навчаються у 2 та більше змін. Деякі навчальні заклади переповнені на 100%. При цьому, кількість учнів у класах перевищує 27 осіб.
Мінрегіон пропонує виключити в законодавстві можливість розробки ДПТ, які не відповідають генпланам. Також є пропозиція дозволити розміщувати невеликі вбудовані початкові школи там, де немає можливості побудувати окремий заклад.
Цю пропозицію підтримують Міністерство освіти і науки України, ДСНС та інші профільні відомства.
По-перше, це забезпечить жителів будинків необхідною соціальною інфраструктурою, по-друге, буде зручно для батьків та дітей, адже така школа буде знаходитися зовсім поруч, по-третє, дозволить суттєво зменшити диспропорцію між житловим будівництвом та соцінфраструктурою.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас